Over Sarma

item

In English

Sarma is een laboratorium voor discursieve praktijken en publicatie in het veld van de hedendaagse dans en performance, maar met een grote openheid voor andere disciplines. Sarma verzamelt en organiseert discursieve praktijken. Enerzijds door het samenstellen en online publiceren van auteursanthologieën en/of thematische tekstcollecties. Anderzijds door op te treden als curator en door het faciliteren van performances, discussies, workshops, lezingen, installaties en onderzoeksprojecten. Sarma is een broedplaats waar kunstenaars en theoretici vanuit gedeelde vraagstellingen samenwerken.

Sarma is een initiatief van Myriam Van Imschoot en Jeroen Peeters. Tom Engels, Jeroen Peeters, Myriam Van Imschoot en Kristien Van den Brande maken deel uit van het artistieke team.

Publicaties over Sarma

In een overzichtsartikel van Jeroen Peeters dat op 1 januari 2011 verscheen in De Witte Raaf werden alle activiteiten van Sarma opgelijst: Sarma: het archief als discursieve werkplaats Op 1 april 2011 publiceerde Cathy De Plee een overzichtsartikel over Sarma als werkplaats: Sarma: critique, dramaturgie, recherche et création in NDD. (in het Frans)